lunedì 28 maggio 2012

Orez cantonez


Ingrediente:

-orez basmatic(cu bobul lung)
-2 oua
-100g mazare
-prosciutto cotto
-2 lg sos de soia
-ulei de seminte vari(floarea soarelui combinata cu porumb)

Mod de preparare:

         Se fierbe orezul in apa cu sare dupa indicatiile date pe pachet. Lasam deoparte.
         Eu am folosit mazare congelata,deci am pus si mazarea la fiert separat cca 10minute.
         Cele 2 oua se bat spuma si se pun intr-o tigaie cu putin ulei(facem o omleta doar cu oua).

  
    Se taie fasii dupa ce s-a rumenit pe ambele parti.                                                                       
Se taie prosciutto-ul cotto cubulete.Se pune o tigaie pe foc cu putin ulei.Se adauga prosciutto.
Dupa ce s-a calit putin se adauga mazarea.                                                                           
     Dupa 3 minute se adauga orezul fiert si oul taiat.Se adauga sosul de soia.Se potriveste de sare si piper(atentie caci sosul de soia e destul de sarat).
    Se serveste cu pofta :D                                                                                                                
Buon appetito! :)                                                                                            
            
                                                             




Nessun commento:

Posta un commento