Ingrediente:
-2 pulpe de pui
-2 morcovi
-sedano(poate fi inlocuit cu pastarnac,telina etc)
-1 dovlecel
-2 cartofi
-orez
-2 galbenusuri
-iaurt a la greç(eu am folosit 2 in functie de gust) sau iaurt simplu
-patrunjel
Mod de preparare:
Se pune puiul la fiert in apa cu sare.Dupa ce puiul a fiert(cca 30min) se scoate din apa,se taie fasii carnea.In apa in care a fiert puiul se inlatura spuma formata de la carnea ce a fiert,se adauga morcovul,cartofii,pastarnacul,dovlecelul taiate marunt.Se rastoarna carnea inapoi in oala.Se adauga jumate de pahar de orez.Se lasa sa fiarba ccca 15-20 minute pana cand se fierbe orezul si cartofii.
Intr-un castron se pun cele 2 galbenusuri,se adauga putin cate putin,cu polonicul, supa data la o parte de pe foc.Cand temperatura din castron se apropie de cea din oala se varsa galbenusurile peste supa.
Se adauga iaurtul a la greç amestecand continuu,care da o acreala usoara la ciorba,si patrunjelul taiat marunt.
Buon appetito! :)
Nessun commento:
Posta un commento