Ingrediente:
-calamari
-1 ou
-parmezan
-pesmet
-patrunjel
-ulei e.v.o(de masline)
-1/2 pahar vin alb
-sparanghel
-sare
Mod de preparare:
Se curata calamari si se separa tentaculele.
Aceste tentacule se taie marunt .
Se amesteca tentaculele cu oul,parmezanul,pesmetul si patrunjelul taiat marunt .
Se umplu calamari cu mixtul facut(ai mei erau destul de mici,deci migalosi,dar indiferent de dimensiune intotdeauna se lasa un spatiu intre umplutura si "gura" calamarului caci ei tind sa se restranga in timpul coacerii).Se inchid "gurile" cu scobitori.
Se aseaza calamari intr-o tigaie cu putin ulei e.v.o.
Dupa cateva minute in tigaie,ii intoarcem si adaugam juma* de pahar de vin alb lasand sa se evapore la foc potrivit.
Dupa ce vinul s-a evaporat aproape total se muta calamari intr-un vas adaptat cuptorului si se adauga cateva rosii deasupra(eu am folosit niste ketchup facut de mama acasa).Se da la cuptor cca 10min la 180°.
Separat se curata sparanghelul si se pune la fiert cca 10-15 minute,in functie de tipul sparanghelului,in apa cu sare.
Se serveste calamarul acompaniat de sparanghel.
Buon appetito! :)
Nessun commento:
Posta un commento