giovedì 10 maggio 2012

Aperitiv

Sucituri din aluat de foietaj

Cum aluatul de foietaj se gaseste peste tot aici si este destul de greu de realizat acasa,se foloseste des la realizarea aperitivelor,m-am gandit sa fac ceva folosindu-ma de ce aveam prin frigider :D

 

Ingrediente:

-1 sul aluat de foietaj
-60 gr di coppa(prosciutto,speck,sunca,mortadella,salam etc)
-1 ou

-30 gr de parmezan 
(va puteti folosi de ce dispuneti:cascaval ras,branza etc)
-paprika
dulce

 

Mod de preparare:

Se amesteca oul cu parmezanul(cascavalul) si paprika.

 Se desface aluatul de foietaj.Se intinde pe jumatate o parte din oul batut cu parmezan.Deasupra se aseaza coppa(salam,sunca etc).

 

Indoiti pe urma aluatul astfel incat sa se suprapuna colturile.Apasati putin pe el sa se fixeze.Taiati apoi cu un cutit(din moment ce nu am taietor de pasta) fasii largi cam de un deget :)

 

Prindeti extremitatile fiecarei fasii si sucitile astfel incat sa reiasa o forma spirala.

Asezati fasiile intr-o tava de cuptor in care am asezat niste hartie pergament(carta da forno-hartie de cuptor...duhhh).Se intinde oul ramas pe deasupra fasiilor si,daca doriti,niste seminte de susan,mac(ce aveti prin casa).

 

Se baga la cuptorul deja cald,la 180°,pentru cca 15 minute.

Lasati sa se raceasca putin si serviti!

 

Buon appetito! :)

 

 

Nessun commento:

Posta un commento